FAQ

Ce este FliGo?

Fligo este o aplicatie mobila care poate fi configurata pentru a primi date de la vehiculul tau prin intermediul dispozitivului OBU conectat la interfata OBDII a masinii. OBU este incorporat cu o cartela SIM si modem GPRS care transmite datele catre interfata aplicatiei Fligo.

Ce sunt X9 si X700?

X9 este un dispozitiv ce se instaleaza in computerul de bord al masinii doar prin simpla conectare la interfata OBDII.

X700 este o alta versiune de OBU, care presupune o instalare mai elaborata. In acest caz trebuiesc conectate mai multe fire precum cele de alimentare si contact.

Taxele de instalare se percep doar daca aceasta e realizata de partenerii nostri specializati. Atat X9, cat si X700 indeplinesc aceleasi functii si functioneaza cu aceleasi accesorii.

X9 este potrivit persoanelor fizice si flotelor mici, in timp ce X700 corespunde cerintelor de monitorizare a unei flote mari.

Fligo este compatibil cu masina mea?

Fligo este o aplicatie mobila si poate fi utlizata de posesorul oricarui tip de automobil. Compatibilitatea tine de OBU X9 deoarece acesta se conecteaza la interfata OBDII a masinii. Majoritatea automobilelor au o interfata OBDII. In cazul in care masina ta nu e dotata cu o interfata OBDII, alternativa este X700. FliGO functioneaza cu oricare dintre device-uri, deoarece au aceleasi accesorii si functii.

 

Cat costa sa instalez un OBU?

X9 se instaleaza in cateva secunde. Il poti instala de unul singur doar prin conectare la interfata OBDII a masinii tale. In ceea ce priveste X700, un ajutor specializat ar fi indicat deoarece instalarea implica conectarea mai multor fire, in functie de cerintele alese. Tot acest proces poate dura aproximativ 30 de minute, iar costurile pot varia de la caz la caz.

Cat trebuie sa platesc dupa un an de utilizare?

Costurile de abonament depind de planul tarifar pe care l-ai ales. Preturile incep de la 5 Euro pentru pachetul Silver, 7 Euro pentru pachetul Gold si 9 Euro pentru pachetul Platinum.

 

Ce este UBI?

UBI este acronimul pentru englezescul “Usage Based Insurance”. Acesta descrie un nou concept de afaceri care le permite persoanelor fizice sa furnizeze companiilor de asigurari informatii cu privire la activitatea lor de condus. Scopul este acela de a obtine o polita de asigurare mai avantajoasa avand dovezile unui comportament de condus decent.

Conceptul se ghideaza dupa principiul Pay As You Drive, platesti mai putin daca conduci mai putin deoarece reprezinti un risc scazut pentru companiile de asigurari. Anumite tari precum Italia au adoptat acest model de afaceri.

X9/X700 are baterie interna?

Bateria interna este un accesoriu pentru OBU X700 si caracteristica fundamentala a OBU X9.

 

Ce este Portalul FliGO?

Portalul FliGo este de fapt acelasi lucru cu Portalul SafeFleet, o aplicatie web-based pentru monitorizarea vehiclelor. Solicita acum un demo GRATUIT!